Friday, January 8, 2010

"Gunung kinabalu...Misi 2010.;p"

Assalamualaikum..=))



selamat menempuh alam dewasa kat semua kengkawan... and kat kwn yg akan mendirikan rumah tangga utk masa terdekat ni... hehehe..and juga kat kwn2 yg da start keje..alhamdulillah... segala masalah and kerja bagi tahun 2009 telah pon berakhir and ini bermakna.. masa dan kerja sekolah ku juga telah tamat and bermula la.. mencari kerja.. heheh. maklum la.. poket da kering....asyik meminjam ptptn jer kan..;p

kejap jer masa berlalu and mlm ni terpanggil nak update first entry bagi tahun 2010..untuk first entry ini... us nak coret kan tentang impian us or azam baru 2010 and salah satu nya akan jadi kenyataan pada febuary 2010..sebenarnya... ini merupakan azam 3 tahun yg lalu... iaitu.. nak tawan gunung kinabalu... hehehe..tapi sabagai manusia... kita hanya lah merancang.. and ALLAH yg tetap kan tarikh bila azam kita termakbur or di gantikan dgn azam yg ln...;p

us sedang berfikir tentang preparation peralatan pendakian... hehehe..maklum la.. suhu kat gunung kinabalu mencecah..6 darjah celcius..and hampir 4100 meter..nasib baik... malaysia kat garisan khatulistiwa..klu x mesti penuh dgn salji la gunung tu kan... hehehe

bila difikirkan blk...penah muka us menjadi biru masa camping di cameron higlands hampir 10 tahun yg lepas....hehehe.pd masa tu.. suhu mencecah hampir 14 darjah celcius..itu pon da hampir x berfungsi jantung.. hahahah..tp.. kali ini mesti lagi mencabar... dgn suhu yg sangat rendah..and mendaki pada pukul 1 pagi.. suasana kabus pagi yg tebal..and diterangi cahaya bulan yg romantik..mesti bermandikan air kabus sejuk la jawabnya..mesti rakam memori kenangan ni....insyaALLAH... bila us blk nnt..i akan post kan pic kenangan dari kinabalu mountain...

 Kenangan dari kinabalu Mt..==))







Noktah..==))

3 comments:

Shirah said...

hehehe....ok2 jom sama2 kita merealisasikan misi dan visi 2010 kita ini yer sis.....

gunung kinabalu!!!tunggu aku....hehe

mran3238 said...

assalamualaikum Us..

http://mran3238.wordpress.com/2010/01/28/kisah-benar-dibelit-ular-ketika-sedang-berzina/

wawa said...

kak shirah...
kita da berjaya menawan gunung pom,,
gud luck utk anda,,,


mran..
wasalam...