Friday, July 10, 2009

"Mistake are ok, as long you learned"

Assalamualaikum..=))




14 REJAB 1430 - 0130 pm

Today, may be my unlucky day, hari ini hari yang meletihkan, berjalan ke hulu ke hilir macam orang x betoi je...makin maju negara, makin berbirokrasilah semua perkara and makin banyak peraturan dan makin banyak la duit keluar..=))

Da 3 hari us kat blok d1101 kolaj zaba... hampir 2 bulan tinggalkan kolej ni.. dan byk juga crita yg pelik2 yang us dgr kat cni...takziah juga pd keluarga mangsa jatuh bangunan blok c kolej ni, moga2 apa yang berlaku mempunyai hikmah disebalik perkara ni..walaupon kedengaran teka teki... namun Allah lebih mengetahui...=))

" kena denda".... tu la yang berlaku sebenarnya, kali pertama dalam hidup di denda...malu pon ada juga.. nape la us x alert awal -awal lagi... "kamu taun brapa tanya kerani di fakulti us dengan nada yang sinis "..huhuhu.. aduh malunya!!!! ... pas tu us pon berlaku pergi.. tanpItalica fikir panjang bayar jer la denda tu... malas nk gaduh and fikir panjang..=))

Banyak betoi perkara x diduga, satu persatu berlaku.. masa membaca online metro, byk betoi kes jenayah berlaku...terutamanya kat area kajang ni... cni mmg tempat jenayah utama.. maklum la ramai org asing di sini and org2 yang hidup segan dan mati x mau ni.. asyik menyusahkan org saja, sambil membaca brita ni us teringatkan kwan us yang ditawan dalam bas mini diluar ukm. hanya 2 or 3 org penyamun rasanya. semua penumpang kena spot check dalam bas tu. yang teruk nya adalah org pompuan yang pakai rantai.. di hentap sesuka hati.

kena saman lagi!!!!..polis pon macam penyamun juga... apa la yg diorang belajar sampai 9 bulan di pulapor..(pusat latihan polis).. ada ke patut saman org macam penyamun.  kelakar pon da malu pon da tapi  us  ni orang yang low profile.. malu alah kut.. malas nk gaduh. macam ni la  us tidak akan bertolenrasi and cakap dgn org yang  us  x suka and x respect...  kisah lawak and bahaya ni bermula pada satu ptg, tetiba moto  us tenat sebab kurang minyak.. so dgn berhati2 and cover line  us bergerak ke petronas...=))

Tp enta macam mana la 2 org mamat polis ni bole berada kat belakang  us ni... dgn pantas diorang yang menaiki motosikal melakukan kerja terhormat diorang iaitu menyaman orang awan.. maklum la.. tu la kerja diorang.. salah seorangnya menyentap kunci motor  us  yang sedang bergerak dengan pantasnya.. hampir nak tercabut jantung pon ada juga..  us  ingatkan org melanggar belakang motor ku,  namun..nak cakap pandai pon x.. n maybe kurang cerdik la..=))

polis yang menyamun kunci moto  us  itu, terus memintas jalan motosikal us  dan blok motosikalnya pada hala jalan moto us.. and itu la kali pertama us melanggar polis atas tindakan kurang cerdiknya.. macam org nk bunuh diri pon da juga... itukah yang dia belajar masa latihan dulu iaitu blok hadapan kenderaan bergerak. Apa lagi terus us  meluncurkan moto us pada moto mamat polis dan bergolek la mamat tu atas jalan.. hahaha.. maka berlakulah kisah lucu n malu disitu..=))

org ramai yang melihat kejadian itu pon tertanya2 kenapa polis tu menghalang moto org begitu.. polis itu pon bangun dgn pantas.. konon nya nk cover line la.. nasib baik  us  x jatuh moto  maklum la x sempat nk break,.. terlalu dekat juga lah.. klu x maybe berparut2 la muka us  jawabnya.. di situ la  us  di saman walaupon polis itu la yg menyebabkan berlaku kemalangan...may be dia menang sbb dia polis...=))

setahu  us ,.. bila nak menyaman polis kena bt sekatan jalan raya..nape pula terus samun kunci motor yang bergerak dari belakang..tanpa ada sekatan and arahan,, us bawa moto pon slow.. bukan mat rempit yang melarikan diri. Emm nak salah kan sapa ni dan last2 us dapatlah surat cinta. 


kesimpulanya, berkerja secara berhemat and utamakan keselamatan..;p



Noktah..==))

4 comments:

M.Y.H.A.S said...

hahahahaha.... nape cik polis tu wat camtu? pelik betoi huuu... dia bagitau x pasai pa amik kunci moto masa tu?

wawa said...

dia x bagi tau pon...en polis tu x dak keje kut..
saja suka2 potong jln org..
tpkan.. bagus juga.. sengaja us belah dia... mmg us cari mangsa lepas geram....
hahahhah

M.Y.H.A.S said...

hehe sampai tergolek2 dia nooo huuu, tu nasib baik us bawak pelan2... us nanti mesej marni sebab hset hilang huuuu, jdah wat sim baru no sama, tp no kwn2 suma hilang

wawa said...

ok... tgk no fon us dlm friendter marni.. us da bagi no kat marni...