Sunday, January 16, 2011

"May 2011 brings U full of joys and success in life."

Assalamualaikum semua....==))


Happy new year to all my friend...., rasanya masih belum terlambat lg klu us nak wish happy new year kat u all semua kan...hihihi... maklum lah mood masih lagi dalam tahun baru.., and yang pastinya masih ramai yg masih menanam azam utk tahun 2011 ni kan.. termasuk lah us.. w/pom azam tahun ni masih lagi kabur.. namun yg pastinya azam terbesar us dalam hidup to be a better man and happy alwaz...apa pon...May 2011 brings U full of joys and success in life...==))

********************************************************************
Me:: How do I get the best out of Life...????

Setiap kali tahun baru menjelma jer,.. mesti persoalan ni akan timbul..How do I get the best out of Life...????... may be dah menjadi lumrah masa utk mengaudit azam2 yg lepas samada tercapai or tidak kan.. hihih...bila di belek2 blog ni... rupanya da lama us x update blog ni... hiihi...itu pom setahun 2 entry jer..nampak sgt kan malas nk mengarang..

Memandangakan hari ahad sajalah masa yg terluang... meh us cite satu KISAH kat korang.., maklum lah., da bosan dok menghadap xsigmnt yg x tau kepala punca nya.. hihiih..baik us mengasah bakat kat blog plak kan... hahahha...;p

*******************************************************************
Cite ni tentang sifat somebody... tp korang jgn salah faham plak yee.... x dak niat pom nak mengutuk mana2 pihak and jika terasa may be hanyalah kebetulan.. hihiih... sbb mcm org selalu kata.. semua manusia tak sempurna...(termasuk jg us la).. and may be semua org akan menggunakan alasan ni lah utk tidak mengaku salah...;p

Maklum lah... us kadang2 suka memerhati and menilai org ln.... mungkin daripada tindak balas diorang ttg sesuatu...w/pom org cakap don't judge book by its cover...but mesti diingat sifat luaran adalah cerminan sifat dalaman... hiihihi....... jadi berhati2 la dalam setiap tindakan..

Apa pon.. moga2 somebody tu mendapat hidayah and berubah... w/pon 100% adalah mustahil.. hihiih.... mesti korang x setuju kan dgn pendapt ni.??.. tp ini lah realiti... manusia yg sgt susah utk berubah and may be salah satu penyebab nya ialah disekelingi oleh org yg baik dan sgt memahami and sentiasa menjaga hati..... hingga lupa org sekelilingnya juga manusia n ada perasaan.

Rugi sgt ke rendahkan ego and sifat amarah....??... tepuk dada tanya lah iman...!!!

Noktah...==))

4 comments:

Bbbashz said...

apa guna nya mulut dan lidah kalo enggan berbincang atau mat saleh kata slow talk....hehe

kalo tak puas hati gi la jumpa tuan punya badan pastu bincang dr hati ke hati biar dia tahu seadanya...kalo tak mana dia tahu you tak suka ker menda..-->> adehh rugi 1 entry dah blog nie...hehehe

wawa said...

heheh.. sebenarnya x dak rugi pom la...
sebenarnya... da sstgh org... slow talk da x pakai pom...
so org cam ni... kt just ignore jer la..

Bbbashz said...

hehe...lawa blog, dah semakin cemerlang, gemilang dan terbilang nampak...hidup wawa...whahahaha

wawa said...

hahahaaha.......at last.. pandai plak u puji ya....
i mmg dah terserlah sifat cemerlnag n terbilag tu... hihihi