Friday, February 18, 2011

"Happiness Comes Through My Door"

Assalammualaikum...==))


Hai friends and happy Friday for  all of you..hihihi...Tetibe plak nak speaking omputih..ahaks…whatever la, yg  pentingnya yang happy-happy jer ok..hehehe.. Memandang hari ni adalah penghulu segala hari, jadi us nak cite yg baik2 jer.. xdak yg buruk2 or sesi kutuk and kritik2 yee…==)). 


Okay back to the topic ari ni, iaitu  Happiness Comes Through My Door...bunyinya sangat bestkan. Bila us fikir2 balik kata Proffesor us ni, iaitu org yang paling miskin didunia adalah org yg tiada kawan. Sbb dalam Islam pon ada  kata, kawan or tetamu yang datang tu akan bawa seribu satu barakah, tidak kiralah kita kenal atau pon tidak..==)). 


Sbb sometime when one door of happiness closes, another opens for you..!!. yeah.. klu kita alwaz positif thinking and redha, pasti semua benda akan jadi baik... Kadang2 benda baik or something that comes into our lives adalah bersebab..==)).

Hari ni genaplah setahun us bersama kawan2 yang lain menakluk gunung kinabalu, and bila us tgk balik gambar2 lama ni..tetibe us teringatkan seseorang yang xpenah us kenal iaitu salah seorang pendaki gunung kinabalu  pada hari tu. Bila sampai jer kat kemuncak gunung tu dgn laponya, mental down, dgn sejuk ,sakit satu badan and dahaga yang teramat sgt.. tetibe dgn muka x malu nya us secara spontan minta air kat geng2 us. 


Tp agak  kecewa semua org dah kehabisan bekalan…hihihi .. tp mmg nk jadi kan cite Happiness Comes Through My Door ni.. Ada lah hamba ALLAH ni yang bagi air tin..hihihi.. may be diorang terdengar and kasihan kut tgk muka us ni...hihihi.. apapun us mmg berterima kasih sgt lah .. Maklumlah sbb dah desperate sgt la katakan.. ==))
Opssss.. dah terlari tajuk plak... Hehehe…sebenarnya us nak kasi secret resepi kat korang yang boleh buatkan kita happy and yang pentingnya muhasabah diri…hihihi.. Remember!!!!... Every minute you spent angry is 60 seconds of happiness wasted... So..Don't be angry, be happy ya.. hihih.. klu korang nak happy2.. korang mestilah mulakan dulu hari anda untuk happy.. Bcoz  “ Happiness like a perfume..and you cannot pour on others without getting a few drops on yourself ok.”


May you have enough happiness to make you smile, enough trials to make you strong, enough sorrow to keep you as human, enough hope to make you happy, and enough money to buy gifts!!...hihihi... The most importance thing is, The happiest people don't necessarily have the best of everything, they just have to appreciate the importance of people who have touched in their lives. So, treasure every moment and remember that time waits for no one. Happiness is a journey, not a destination ok..==))
Happiness Recipe..=)
 Ingredients
1          Cup Heart full of love
2          Cup of loyalty
5          Spoon of hope
6          Heaping cups of patience
1          Bag of smile and Dash of laughter
3          Cup of sharing
5          Spoon of good humor
2          Spoon of faith and belief
1          Cup of kindness
3          Cup of understanding
2          Spoonfuls of simplicity

Follow this step by step ya..==))
Take heart full of love, belief, loyalty and put them into love bowl. Blend it with hope, patience, sharing and friendship. After that, add some understanding, simplicity and good humor. Sprinkle generously with kindness, laughter and add plenty of faith and mix well. Then, spread over a period of a lifetime and serve to everyone you meet...==))... ;p


You all can find this Ingredients in Happy Garden Mall jer ok....Selamat mencuba..(^_^)
Noktah..==))

2 comments:

M.Y.H.A.S said...

satu lagi tips nak happy..

'smile to stranger' sekurang2nya sorang pun xpa.. kot2 la, kalau jumpa sorang auntie masa jalan2.. senyum ja kat dia.. cuba try.. rasa apa2 x? hahaha

wawa said...

heheh.. tu mmg da jadi rutin.. hihi..
kadang2 trasa.. kadang bt2 x mau nak terasa sgt.. hiih